آشنایی با انواع بتن

زمان مطالعه: 6 دقیقهآشنایی با انواع بتن باعث می‌شود که در ساخت و سازها انتخاب صحیحی داشته باشیم. جا دارد که بگوییم بتن از اجزای جدایی ناپذیر ساختمان است که بدون استفاده از آن هیچ ساختمان و سازه‌ای امکان شکل گیری را ندارد. ما در این مقاله قصد داریم که شما را با انواع بتن آشنا سازیم و ...

آشنایی با انواع بتن
6 دقیقه
0 دیدگاه
r.leila1500
زمان مطالعه: 6 دقیقه

آشنایی با انواع بتن باعث می‌شود که در ساخت و سازها انتخاب صحیحی داشته باشیم. جا دارد که بگوییم بتن از اجزای جدایی ناپذیر ساختمان است که بدون استفاده از آن هیچ ساختمان و سازه‌ای امکان شکل گیری را ندارد.

ما در این مقاله قصد داریم که شما را با انواع بتن آشنا سازیم و در مورد هر یک توضیحاتی را ارائه دهیم. به همین دلیل اگر علاقه مند به این هستید که در این باره بیشتر بدانید با ما همراه باشید و از این مقاله نهایت استفاده را ببرید.

انواع بتن

بتن چیست؟

همانطور که در بخش قبل متذکر شدیم، بتن مهم‌ترین عنصر است که در ساخت و سازها کاربرد فراوانی دارد و حرف اول را می‌زند. به دلیل داشتن نقش پررنگ در ساخت و ساز، باید با ساختار و انواع بتن بیشتر آشنایی پیدا کنیم. در ضمن باید بدانید که علاوه بر اینکه کیفیت بتن را باید مدنظر قرار داد، توجه به نوع قالب بتن و نحوه استفاده از آن نیز بسیار حائز اهمیت است.

بتن متشکل از آب، سیمان و سنگدانه است. نکته‌ای که در ساختار بتن باید به آن توجه نمود، رعایت تناسب میان اجزای تشکیل دهنده بتن است. اگر تناسب رعایت نشود بتن کیفیت اصلی خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند مقاومت مدنظر را داشته باشد. بتن در کنار استحکامی که دارد، از قیمت مناسبی نیز برخوردار است.

انواع بتن

انواع بتن وجود دارد که دلیل این تنوع، داشتن ویژگی و کاربرد متفاوت آن‌ها است. در این بخش نیز قصد داریم با انواع بتن آشنایی پیدا کنیم.

  • بتن ساده
  • بتن با مقاومت معمولی
  • بتن مسلح
  • بتن پیش تنیده
  • بتن پیش ساخته
  • بتن سبک
  • بتن با دانسیته بالا
  • بتن آماده مخلوط
  • بتن مقاومت بالا
  • بتن خود تحکیم
  • بتن متخلخل
  • بتن آهکی
  • بتن آسفالتی
  • بتن شیشه‌ای

بتن پیش تنیده

بتن ساده چیست؟

بتن ساده که نام دیگر آن نیز بتن غیر مسلح است در ساختار خود از سنگدانه، سیمان و آب استفاده می‌کند. دلیل اینکه به این نوع بتن، بتن ساده می‌گویند این است که هیچ گونه میلگردی برای مسلح سازی آن بکار گرفته نشده است. دانسیته‌ی این بتن عددی بین 2200 تا 2500 کیلوگرم بر مترمکعب است. همچنین مقاومت آن نیز بطور میانگین بین 200 تا 500 کیلوگرم بر سانتی متر است.

کاربرد اصلی بتن ساده در ساخت پیاده‌روها و قسمتی از ساختمان‌ها که مقاومت کششی کمی را متحمل می‌شوند به چشم می‌خورد.

آشنایی با بتن با مقاومت معمولی

بتن با مقاومت معمولی، از رایج‌ترین و متداول‌ترین انواع بتن به حساب می‌آید. این نوع بتن نیز در ساختار خود از سیمان، سنگدانه و آب استفاده نموده است.

بتن مقاومت معمولی برای سفت و گرفته شدن به بازه زمانی حدود 30 تا 90 دقیقه نیاز دارد. البته نکته‌ای که بر مدت زمان شکل گرفتن آن تاثیر گذار است شرایط جوی و آب و هوایی منطقه نیز می‌باشد. همچنین مقاومت بتن معمولی بین 10 تا 40 مگا پاسکال متغییر می‌باشد.

بتن مسلح چیست؟

بتن مسلح دقیقا برعکس بتن ساده است. این نوع بتن در مقابل نیروهایی همچون نیروی کششی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. در عین حال بتن ساده در مقابل نیروی کششی هیچ گونه مقاوتی نداشته و به سادگی دچار شکستگی خواهد شد.

دلیل اینکه بتن مسلح در مقابل نیروی کششی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد وجود میلگردهای مسلح کننده در ساختار آن است.

منظور از بتن پیش تنیده شده چیست؟

پروژه‌های مهم و بزرگی که داشتن مقاومت از اصول اصلی آن است در ساختار خود از بتن‌ پیش تنیده شده استفاده می‌کند. در این روش، میله‌ها درون بتن قرار گرفته می‌شوند و بعد از اینکه بتن به مقاومت مد نظر رسید و خشک شد وجود میله‌ها باعث می‌گردد که بتن در مقابل نیروهای کششی از خود مقاومت نشان دهد.

بتن پیش ساخته چیست ؟

بتن پیش ساخته شده نیز یکی دیگر از انواع بتن است با این تفاوت که در اینجا عنصر سازه مدنظر از قبل در کارخانه‌ ساخته می‌شود و هنگام نیاز به محل اجرای پروژه ارسال می‌گردد. به عنوان مثال می‌توان بلوک‌های بتنی و دیوارهای پیش ساخته شده را نام برد. مسئله‌ای که هنگام استفاده از بتن پیش ساخته شده مهم است نحوه جابجایی و انتقال آن می‌باشد. انتقال این نوع بتن‌ها باید با دقت انجام شود تا دچار آسیب و خردگی نگردند.

بتن سبک چیست؟

بتن سبک به بتنی گفته می‌شود که دارای دانسیته‌ی 1920 کیلوگرم بر متر است و در ساختار خود از سنگ دانه‌های سبک استفاده می‌کند. این بتن بیشتر برای کاور نمودن سازه‌های فولادی استفاده می‌گردد.

بتن با دانسیته بالا چیست؟

در مقابل بتن سبک، بتن با دانسیته بالا وجود دارد. منظور از بتن با دانسیته بالا این است که دانسیته‌ی آن بین 3000 تا 4000 کیلوگرم بر متر باشد. کاربرد اصلی این بتن در بخش‌های حساس و مهم به چشم می‌خورد. به عنوان مثال از این بتن برای نیروگاهای اتمی استفاده می‌شود تا در برابر اشعه‌های ایجاد شده مانند یک عایق عمل کند.

بتن چیست؟

بتن آماده مخلوط چیست؟

بتن آماده مخلوط نیز بتنی را گویند که در کارگاه مربوطه میکس و مخلوط می‌شود و توسط ماشین‌های سنگین که دارای میکسر هستند به محل پروژه حمل می‌شوند. همانطور که از نامش مشخص است این نوع بتن‌ها نیازی به انجام فرآیند خاصی ندارد و به صورت کاملا آماده هستند که می‌توان برای بتن ریزی داخل قالب‌های بتن از آن استفاده کرد.

بتن مقاومت بالا چیست؟

بتن مقاومت بالا بیشتر در ترکیب و ساختار خود از آب بسیار کمتری استفاده می‌کند. مقاومت این بتن به صورت تقریبی 40 مگا پاسکال است ولی باید گفت که دوام و ماندگاری آن کم است که در روند پروژه ما را با چالش‌های زیادی روبرو خواهد کرد.

منظور از بتن خود تحکیم چیست؟

بتن خود تحکیم که به نام بتن جاری نیز شهرت دارد بعد از مخلوط نمودن عناصر سازده آن، خودبخود شروع به سفت شدن و تحکیم پیدا کردن می‌نماید و نیازی نیست که از ابزارهایی همچون ویبراسیونی استفاده نمایید. استفاده از این بتن به راحتی انجام می‌شود و نیازی نیست که اقدامات خاصی صورت بگیرد.

بتن متخلخل چیست؟

بتن متخلخل نیز به نام بتن نفوذپذیر معروف است که آب را از خود عبور می‌دهد. ساختار این نوع بتن این گونه است که 15 الی 20 درصد آن را فضاهای خالی تشکیل می‌دهد. ساخت و ترکیب نمودن عناصر سازنده بتن متخلخل نیاز به روش خاص دارد که باید برای ساخت آن از دانش کافی برخودار بود.

از بتن متخلخل برای ساخت پیاده روها استفاده می‌گردد که همواره در معرض تماس مستقیم آب هستند. یکی از دلایلی که از این نوع بتن در ساخت پیاده روها استفاده می‌شود این است که آب حاصل از بارش را از خود عبور داده و به زیر زمین منتقل می‌کند.

بتن

بتن آهکی چیست؟

ساختار بتن آهکی با بتن‌های دیگر متفاوت است. در اینجا بجای استفاده نمودن از سیمان، از آهک بکار گرفته می‌شود. ویژگی‌هایی که این بتن دارد این است که به راحتی قابل تمیز نمودن است و به محیط زیست هیچ گونه آسیبی وارد نمی‌سازد.

آشنایی با بتن آسفالتی

بتن آسفالتی نیز در ساختار خود علاوه بر اینکه از آب، سیمان و سنگدانه استفاده می‌کند، از آسفالت نیز بکار می‌گیرد. بتن آسفالتی بیشتر به عنوان یک نوع روکش سیاه شناخته شده است که بیشتر در پیاده روها و پارکینگ ها به چشم می‌خورند.

بتن شیشه‌ای چیست؟

ساختار بتن شیشه‌ای نیز کمی متفاوت تر از دیگر بتن‌های نام برده است. این نوع بتن بجای استفاده از سنگدانه، از شیشه‌های بازیافت شده استفاده می‌کند. از ویژگی‌های بارز این بتن می‌توان به مدرن بودن، داشتن مقاومت و دوام بالا و داشتن خاصیت عایقی اشاره نمود.

جمع بندی

در این مقاله به موضوع آشنایی با انواع بتن پرداخته شد که قبل از هرچیز در ابتدا به اهمیت استفاده از بتن و ساختار آن اشاره کردیم. سپس انواع بتن را نام بردیم و در مورد هر یک توضیحاتی را ارائه کردیم.

از جمله انواع بتن به بتن شیشه‌ای، بتن آسفالتی، بتن ساده، بتن مسلح، بتن پیش تنیده، بتن سبک، بتن با دانسیته بالا، بتن مقاومت بالا و بتن خود تحکیم اشاره کردیم.

انواع بتن ها

شرکت فرم کاوان مهر

شرکت فرم کاوان مهر بزرگترین و به‌روزترین تولیدکننده انواع قالب‌های بتن، جک‌های ساختمانی و داربست‌های فلزی است که محصولات خود را از بهترین و با کیفیت‌ترین متریال‌ها ساخته و به بازار عرضه می‌کند.

این شرکت کسب رضایت و خشنودی مشتریان را همواره خواستار بوده و برای این هدف تمام تلاش و توان خود را بکار گرفته است. شما می‌توانید برای ثبت سفارش‌ها و دریافت مشاوره با شرکت فرم کاوان مهر ارتباط برقرار کنید و سوالات خود را مطرح نمایید تا به صورت کامل راهنمایی شوید. برای ارتباط با ما می‌توانید به صفحه تماس با ما رفته و از طریق شماره‌ و آدرس پیج اینستاگرامی با ما ارتباط بگیرید. البته برای تسهیل در روند در انتهای این محتوا شماره تماس نیز درج شده است.

شماره تماس: 02533806006

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با کارشناسان