قالب دیوار برشی

زمان مطالعه: 5 دقیقه

قالب دیوار برشی چیست؟

دیوار برشی یک نوع مهار جانبی برای کنترل فشار‌های وارده بر ساختمان است. در صورتی که نکاتی ایمنی و فنی به خوبی اجرا نشود می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را به بار آورد. برای ساخت دیوار‌های برشی از قالب‌های فلزی مدولار در ساختار خود استفاده می‌کنند، حال که نقش دیوار برشی در ساختمان شرح داده شد باید به این نکته پی ببریم که جنس قالب دیوار برشی بسیار پر اهمیت است و تولید این قالب‌ها باید توسط افراد متخصص و خبره صورت بگیرد.

همچنین علاوه بر جنس این قالب‌ قیمت قالب دیوار برشی نیز مهم است، گاهی هزینه های زیاد این قالب‌ها باعث می‌شود که برای ایجاد دیوار برشی از قالب‌های بی کیفیت استفاده کنند و ایمنی ساختمان را به خطر بی‌اندازند، اما شرکت فرم کاوان با داشتن تجربه و تخصص کافی به عنوان بهترین تولید کنندگان قالب‌های دیوار برشی با قیمت و کیفیت مناسب شناخته شده است.

تصویر شاخص قیمت خرید و فروش قالب دیوار برشی

فهرست محتوا

انواع قالب دیوار برشی چیست؟

همانطور که در بخش قبل با دیوار برشی آشنا شدیم، در این بخش قصد معرفی انواع این قالب داریم. قالب دیوار برشی، یکی از عوامل مهم در ساخت و سازهای مدرن است که به طور گسترده در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. این قالب‌ها نقش حیاتی در ایجاد دیوارها و سازه‌های بتنی با سطحی صاف و خوش‌تراش دارند. در زیر به برخی از انواع قالب دیوار برشی اشاره می‌کنم:

1. قالب‌های فولادی:

این نوع از قالب‌ها از ورقه‌های فولادی ساخته شده‌اند که به راحتی می‌توان آن‌ها را به هم پیوست و تنظیم کرد. قالب دیوار برشی فولادی برای ساخت ساختمان‌های بلند و بزرگ استفاده می‌شوند.

2. قالب‌های چوبی:

این نوع قالب‌ها اغلب از تخته‌های چوبی یا پلاک‌های ام دی اف ساخته می‌شوند. میزان انعطاف‌پذیری قالب‌های چوبی دیوار برشی نسبت به قالب‌های فولادی بیشتر است و برای پروژه‌های کوچک‌تر و ساده‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3. قالب‌های پلاستیکی:

این نوع قالب‌ها از پلاستیک ساخته شده‌اند و معمولاً برای ایجاد سطوح صاف و با کیفیت استفاده می‌شوند. قالب‌های پلاستیکی دیوار برشی سبک‌تر بوده و حمل آن به راحتی صورت میگیرد.

4. قالب‌های فیبرسرامیک:

این نوع قالب‌های دیوار برشی از مواد فیبرسرامیکی تشکیل شده‌اند که وزن کمتری نسبت به قالب‌های فولادی دارند و از مقاومت بالایی در برابر برخوردار هستند.

5. قالب‌های ترکیبی:

برخی از قالب‌ها از ترکیب مواد مختلف مانند فولاد و پلاستیک ساخته می‌شوند تا بهترین ویژگی‌ها را در اختیار کارگران قرار دهند؛ این نوع قالب، قالب ترکیبی دیوار برشی نام دارد.

با توجه به نیازها و شرایط مختلف ساخت و ساز، انتخاب نوع مناسب قالب دیوار برشی بستگی به عواملی مانند اندازه پروژه، بودجه، و نیازهای محیطی دارد.

مزایا و معایب استفاده از قالب دیوار برشی در سازه

استفاده از قالب دیوار برشی در سازه‌ها و ساختمان‌ها مزایا و معایب متعددی دارد. از جمله مزایای قالب دیوار برشی شامل سرعت بالا در اجرا، ایجاد سطح صاف و دقیق، کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری می‌باشد. 

معایب استفاده از قالب دیوار برشی در سازه می‌توان به مواردی مثل: نیاز به مهارت و تجربه در استفاده، هزینه‌های بالا برای تهیه و نگهداری قالب و وجود محدودیت در ایجاد ساختار‌های پیچیده می‌باشد.

قیمت فروش قالب دیوار برشی
انواع قالب دیوار برشی

روش طراحی و ساخت قالب دیوار برشی

طراحی و ساخت قالب دیوار برشی یک گام مهم در ساخت و سازهای مدرن است. این فرآیند از چند مرحله مهم تشکیل شده است. ابتدا، باید طرح مورد نظر بر اساس نیازهای پروژه و مشخصات فنی تهیه شود. سپس، مواد مناسب برای ساخت قالب انتخاب می‌شود، که معمولاً شامل فولاد، چوب، پلاستیک یا فیبرسرامیک است. مرحله بعد، قالب با استفاده از ابزارهای متنوعی نظیر دستگاه‌های برش، جوش، و تنظیم شکل داده می‌شود. در نهایت، قالب باید با دقت و استانداردهای بین‌المللی روی محل ساخت نصب شود و بتن به داخل آن ریخته شود. به‌طور معمول، تجربه و دقت بالای تیم مهندسی و کارگری در تمامی مراحل این فرآیند امری حیاتی است. همچنین شما می‌توانید برای آشنایی با روش ساخت قالب مدولار استاندار و قیمت مدولار استاندار به صفحه مربوطه روید و مقاله را مطالعه کنید.

روش سفارش ساخت قالب دیوار برشی

برای سفارش ساخت قالب دیوار برشی، ابتدا باید با شرکت‌های معتبر تولیدکننده قالب‌تماس بگیرید یا آنلاین جستجو کنید. در ارتباط با آن‌ها، مشخص کنید که نیازهای پروژه‌تان چیست؟ ابعاد دیوار، شیب، و سایر مشخصات فنی مورد نیاز را بیان کنید. سپس، شرکت‌ها معمولاً با ارائه نقشه‌ها و مشخصات فنی، پیشنهادات خود را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید بر اساس کیفیت، زمان تحویل، و قیمت پیشنهادات، انتخاب کنید. پس از انتخاب شرکت، قرارداد مربوطه را امضا کرده و جزئیات دیگری مانند هزینه‌ها، زمانبندی تحویل و شرایط پرداخت را مشخص کنید. در نهایت، با توجه به توافقات، سفارش شما برای تولید و تحویل قالب دیوار برشی آغاز خواهد شد.

نحوه تولید قالب دیوار برشی

تولید قالب دیوار برشی یک فرآیند پیچیده است که نیازمند مهارت‌ و تجربه در زمینه ساخت و ساز است. مراحل تولید این قالب‌ها به طور کلی عبارتند از:

1. طراحی و مهندسی:

ابتدا قالب بر اساس طرح مورد نظر طراحی می‌شود. طراحی قالب شامل ایجاد نقشه‌ها، محاسبات فنی، و تعیین جزئیات ساختاری می‌شود.

2.انتخاب مواد و تجهیزات:

بر اساس نیازهای طراحی، مواد اولیه مناسب برای ساخت قالب انتخاب می‌شود. مواد اولیه معمولاً شامل فولاد، چوب، پلاستیک یا فیبرسرامیک می‌شود. همچنین، تجهیزات مورد نیاز برای ساخت این قالب‌ها نیز تهیه می‌شود.

3. برش و شکل‌دهی مواد:

مواد انتخاب شده برای ساخت قالب بر اساس نقشه‌ها و طرح‌های ابتدایی برش می‌شوند و به شکل مناسب برای ساخت قالب آماده می‌شوند.

4. جوشکاری و مونتاژ:

بعد از برش، قطعات مختلف قالب با هم جوش داده می‌شوند تا قالب نهایی شکل بگیرد. سپس اجزای قالب مونتاژ و به هم متصل می‌گردند.

5. آزمایش و تنظیمات:

قبل از تحویل به مشتری، قالب دیوار برشی آزمایش و تنظیمات لازم را می‌گذراند تا اطمینان حاصل شود که با مشخصات فنی مطابقت دارد.

6. تحویل به مشتری:

پس از اتمام فرآیند تولید، قالب دیوار برشی به مشتری تحویل داده می‌شود تا بتواند در پروژه مورد استفاده قرار دهد.

عوامل موثر بر قیمت قالب‌های دیوار برشی

قیمت قالب‌‌ فلزی دیوار برشی تحت تاثیر فاکتور‌های زیادی است، از جمله مهم‌ترین این فاکتور‌ها می‌توان به مواد استفاده شده در ساخت قالب فلزی دیوار برشی اشاره نمود. برای ساخت قالب‌ دیوار‌های برشی از پنل‌های فلزی در اندازه های بزرگ استفاده می‌کنند. استفاده از این پنل‌ها سبب تسریع در قالب بندی می‌شود و برای افزایش استحکام قالب‌‌ها از لوله‌های داربست و سولجر‌ها به صورت افقی و عمودی کمک می‌گیرند. یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت خرید قالب‌های دیوار برشی، نوع دیوار است و به طور کلی دیوار‌های برشی به دو صورت یک طرفه و دو طرفه قالب‌بندی می‌شوند.

قیمت قالب دیوار برشی

در این مقاله به نقش دیوار برشی، انواع آن و عوامل موثر بر قیمت قالب دیوار برشی مطرح شد. دریافتیم که دیوار برشی نقش مهمی را در ساخت و ساز‌های ساختمانی ایفا می‌کند و در صورتی که از آن به درستی استفاده نشود می‌تواند خسارت‌های زیادی را وارد کند و از طرف دیگر ایمنی ساختمان را به خطر اندازد. با توجه به اهمیت نقش دیوار برشی در ساختمان باید به فاکتور‌هایی همچون جنس، کیفیت و قیمت قالب دیوار برشی توجه زیادی نمود.

جمع بندی

مهار سازی فشارهای وارده بر ساختمان‌ها از جمله پر‌ رنگ‌ترین نقش دیوار برشی است و قالب بندی آن به دو دسته یک‌طرفه و دو طرفه تقسیم می‌شود، جنس متریال‌های استفاده شده و قیمت دیوار برشی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در پروژه های عمرانی باید مورد توجه قرار بگیرند.

ارتباط با کارشناسان