مقایسه اسکافلد و داربست معمولی
هدف از ارائه این مقاله، بررسی فرق اسکافلد و داربست معمولی میباشد. میتوان گفت که اسکافلد نوعی داربست مثلثی است، اما تفاوتهایی میان داربست و اسکافلد وجود دارد. این نوع داربست گاهی عملکرد متفاوت از داربستهای معمولی دارد. در ادامه به نقد و بررسی تفاوت این دو داربست میپردازیم:
- تفاوت در ساختار:
- اسکافلد: اسکافلد از سه ضلع مثلثی متصل به هم تشکیل شده است. جنس میلههای اسکافلد از قطعات فلزی و فولادی تهیه میشود.
- داربست معمولی: جنس داربست معمولی نیز همانند اسکافلد از فلز، فولاد و آلومینیوم ساخته میشود.
- تفاوت در کاربرد داربست معمولی و اسکافلد:
- اسکافلد و داربست معمولی به طور عمومی کاربرد یکسانی دارند، هر دو برای پشتیبانی از ساختمانیهای بتنی و فلزی استفاده میشوند.
- قابلیت تنظیم اسکافلد و داربست معمولی:
- داربست معمولی و اسکافلد نیز از قابلیت تنظیم ارتفاع به صورت دستی و جوشکاری برخوردار است.
اسکافلد(داربست مثلثی) چیست؟
اسکافلد یا همان داربست مثلثی از خانواده داربستها محسوب میشود. این نوع داربست همانند دیگر داربستها در ساخت و ساز و صنایع جایگاه ویژه دارد. همانطور که قبلا به آن اشاره شد، این نوع داربست از فولاد یا فلز تهیه شده است. ساختار مثلثی اسکافلد سبب شده است که آن به یک داربست مقاوم و قوی تبدیل شود و بهترین گزینه برای جابجایی بارها و پشتیبانی از سازهها برای مهندسین و پیمانکاران در نظر گرفته میشود.
مزایای استفاده از اسکافلد
بعد از شناخت اسکافلد و آشنایی باکاربرد و جنس آن، نوبت به بررسی مزایای استفاده از اسکافلد میرسد:
- مقاومت در برابر بار: ساختار مثلثی و جنس اسکافلد باعث شده این داربست مثلثی به بهترین وسیله و ابزار برای پشتیبانی از ساختمانی و سازه تبدیل شود.
- نصب و استفاده آسان: نصب اسکافلد به دلیل ساختار خاصی که دارد نسبت به دیگر داربستها آسانتر بوده و به صورت مورب قابل نصب است.
- حمل و نقل آسان: برخلاف مقاوت اسکافلد و جنس آن، وزن اسکافلد نسبتا سبک میباشد و به همین دلیل حمل و نقل آن به راحتی قابل انجام است.
- قابلیت تنظیم ارتفاع: بعضی از اسکافلدها قابلیت تنظیم ارتفاع را دارند. این ویژگی به عنوان یک نکته مثبت برای اسکافلد در نظر گرفته میشود که به ما امکان تنظیم ارتفاع را به اندازه دلخواه و مورد نیاز میدهد.
کاربرد داربست اسکافلد
بر اساس توضیحات ارائه شده در مورد اسکافلد، دریافتیم که این نوع داربست از ویژگی و مزایای زیادی برخوردار است که به موجب آن سبب افزایش کاربرد آن در صنعت و ساخت و ساز گردیده است که در ادامه به چند مورد اشاره خواهیم کرد:
- ساختمانسازی: کاربرد اسکافلد در ساختمان سازی، غیر قابل انکار است. اسکافلد برای پشتیبانی از سازهها، ساخت و نصب انواع سقفها، دیوارها، ستونها و سایر اجزای ساختمانی نقش بسیار مفیدی ایفا میکند.
- صنایع نفت و گاز: اسکافلد علاوه بر پشتیبانی از سازهها در صنایع نفت و گاز نیز دستی دارد، داربستهای اسکافلد برای پشتیبانی و محافظت از لولهها و تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرند.
- حمل و نقل و جابجایی: جالب است که بدانید داربست اسکافلد در حمل و نقل نیز کاربرد دارد. از این داربست برای حمل بارهای سنگین در کشتیها، وسایل نقلیه سنگین و غیره استفاده میشوند.
- صنعت معدن: داربستهای اسکافلد در صنعت معدن به عنوان پشتیبانی از تونلها و شفتها که در شرایط محیطی سخت نامناسب قرار دارند، کاربرد زیادی دارند.
- سازههای موقت: داربست اسکافلد در ساخت و سازهای موقت همانند سالنهای ورزشی، کنسرتها، سکوها و استیجها و ساختمانهای موقتی نقش مهمی ایفا میکند.
تفاوت قیمت داربست اسکافلد و معمولی
تفاوت قیمت داربست اسکافلد و معمولی بر اساس عوامل مهم تعیین میشود. این عوامل میتواند جنس قالب، مواد اولیه، کیفیت، ضخامت، برند، کاربرد و مدل و شرایط بازار باشد. برای دریافت قیمت داربست میتوانید با تولید کنندگان مختلف ارتباط بگیرید و با تهیه لیست قیمت میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
داربست معمولی چیست؟
داربست معمولی، یک عنصر پرکاربرد جهت پشتیبانی است که جنس آن از فلز یا آلومینیوم تشکیل شده و به دو شکل افقی و عمودی قابل استفاده است. استفاده عمودی از داربست به جهت پشتیبانی از ساختمان و به صورت افقی برای استحکام بخشیدن به سازه امکان پذیر است. داربستهای معمولی دارای ضخامت، اندازه، ابعاد و ارتفاع گوناگون هستند که با توجه به نوع مصرف و کاربرد استفاده میشوند.
قابل ذکر است که داربست چکشی نیز از انواع دیگر داربست است و برای آشنایی بیشتر بر روی لینک مقاله کلیک کنید.
انواع داربست ساختمانی
داربست معمولی نیز همانند اسکافلد از انواع مختلفی برخوردار است. که هر کدام دارای ویژگی خاص خودش میباشد. برخی از انواع رایج داربستهای ساختمانی عبارتند از:
- داربست معمولی فولادی: داربست فولادی، داربستی است که از فولاد ساخته شده و برای تقویت و پشتیبانی از سازههای فلزی و بتنی استفاده میشود. داربست معمولی در اشکال متفاوت از جمله داربستهای H، I، U و C در دسترس هستند.
- داربستهای معمولی بتنی: این نوع داربست بتنی از بتن پیشساخته یا بتن آرمه ساخته و تولید میشود و برای تقویت سازههای بتنی استفاده میشود. این داربست برای نگهداری و پشتیبانی از سقفها، دیوارها و ستونها کاربرد دارند.
- داربستهای آلومینیومی: داربست آلومینیومی وزن سبک تری نسبت به دو داربست قبل دارند و در برابر خوردگی مقاوم هستند.
- داربست معمولی کامپوزیتی: داربست کامپوزیتی از ترکیب مواد اولیه گوناگون مانند فیبرکربن و رزین ساخته میشوند و برای استفاده در سازههایی که نیاز به استحکام بالا و وزن سبک دارند، گزینه مناسب هستند.
- داربست معمولی چوبی: داربست معمولی چوبی همانطور که از نامش مشخص است از چوب در ساختار خود استفاده میکن و به جهت پشتیبانی از سازههای چوبی استفاده میشوند. این نوع داربستها عموما در ساخت و سازهای سنتی استفاده میشوند.
ویژگی داربست معمولی
تفاوت ویژگی داربست اسکافلد و معمولی باعث تفاوت کاربرد آنها شده است. داربست معمولی به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که دارد کاربردهای وسیعی در ساخت وساز و دیگر صنایع دارد. در ادامه به چند ویژگی این نوع داربست اشاره میکنیم:
- مقاومت و استحکام در برابر بار: مقاومت و استحکام، از اصلیترین و مهمترین ویژگی یک داربست محسوب میشود. استحکام داربست باید به گونهای باشد که در مقابل بار سنگین مقاوم بوده و از سازه در برابر فشار و نیروهای خارجی محافظت کند.
- مقاومت در برابر خوردگی: داربستها به دلیل کاربرد مهمی که در سازه دارند نیازمند این هستند که در برابر شرایط محیطی مثل باد، باران و رطوبت از خود مقاومت نشان دهد تا از عمر مفید بالایی برخوردار شود.
- سبک وزن: برای نصب و راه اندازی راحتتر داربست، داشتن وزن سبک یک نکته بسیار مثبت است تا حمل و نقل و جابجایی داربست به راحتی صورت بگیرد.
- قابلیت تنظیم: به دلیل اینکه داربست کاربرد گوناگونی در ساخت و ساز دارد، این منطقی است که داربست باید قابلیت تنظیم ارتفاع را داشته باشد. خبر خوش این است که داربست معمولی از این قابلیت برخوردار است.
- قابلیت بازیافت و استفاده مجدد: قابلیت بازیافت و استفاده مجدد به کاهش هزینه ها و حفظ محیط زیست بسیار کمک میکند.
کاربرد داربست ساختمانی معمولی
در ادامه به بررسی کاربرد داربست معمولی اشاره میکنیم تا شما عزیزان متوجه فرق در کاربرد اسکافلد و داربست شوید:
قابلیت پشتیبانی از سقفها و دیوارها: داربستهای معمولی برای پشتیبانی و نگهداری از سقوف و دیوارها مورد استفاده قرار میگیرند.
- تقویت ستونها و سیستمهای ساختمانی: داربست معمولی برای تقویت و استحکام بخشیدن به ستونها استفاده میشوند.
- سیستمهای تقویت و تثبیت کف ساختمان: داربست معمولی برای فراهم ساختن سیستمهای تقویت و ثابت ساختن کف ساختمان و سازه نقش مهم ایفا میکند.