اسپیسر بتنی چیست؟

زمان مطالعه: 5 دقیقهاسپیسر بتنی یک ابزار پرکاربرد و حساس در ساخت و ساز های صنعتی و ساختمانی است. با حرکت جهان هستی به سمت تکنولوژی های پیشرفته و اختراع ابزار آلات فوق پیشرفته، راحتی و آسودگی در کار و زندگی برای همه فراهم شده است. این پیشرفت هر زمینه ای را شامل می‌شود. صنعت ساخت و ساز، ...

اسپیسر بتنی
5 دقیقه
0 دیدگاه
r.leila1500
زمان مطالعه: 5 دقیقه

اسپیسر بتنی یک ابزار پرکاربرد و حساس در ساخت و ساز های صنعتی و ساختمانی است. با حرکت جهان هستی به سمت تکنولوژی های پیشرفته و اختراع ابزار آلات فوق پیشرفته، راحتی و آسودگی در کار و زندگی برای همه فراهم شده است. این پیشرفت هر زمینه ای را شامل می‌شود. صنعت ساخت و ساز، علوم پزشکی، علوم مهندسی و فضانوردی از جمله شغل هایی هستند که هر روزه دستخوش تغییرات بوده و با کشف فرمول های جدید و اختراع ابزارآلات زمینه آسودگی و پیشرفت علوم را فراهم ساخته است. در کنار قالب فلزی بتن اسپیسر بتنی نیز جزو این اختراعات بشریت محسوب می‌شود و استفاده از آن، آسودگی و اطمینان را برای مهندسین و کارگران در ساخت و ساز ها به ارمغان آورده است. در این مقاله می‌خواهیم به صورت کامل به موضوع اسپیسر بپردازیم و با این ابزار آشنا شویم. شما هم می‌توانید برای آشنایی بیشتر با این ابزار، در این مقاله در کنار ما باشید.

آشنایی با اسپیسر بتنی

قبل از آشنایی با اسپیسر بتنی، بیایید با معنی اسپیسر آشنا شویم. اسپیسر یک کلمه انگلیسی بوده و در فارسی به معنی فاصله گذار است. حتما با دانستن معنی اسپیسر، کمی متوجه شدید که منظور از اسپیسر بتنی چیست؟ و در ساخت و ساز ها چه کاربردی دارد.

اسپیسر بتنی یک ابزار فاصله گذار است که در جنس های مختلف و اندازه های گوناگون ساخته و تولید می‌شود. این وسیله برای ایجاد فاصله میان میلگردها و لایه های زیرین استفاده می‌شود. حتما این سوال برای شما پیش می‌آید که چرا باید میان میلگردها و لایه های زیرین فاصله ایجاد کرد؟ در واقع ایجاد فاصله برای بتن ریزی میان میلگرد و لایه زیرین است. هدف از این کار، پوشاندن سطوح میلگرد توسط بتن است. همانطور که میدانید جنس میلگرد از آهن و فلز است که با در تماس قرار گرفتن میلگردها با رطوبت و آب دچار زنگ زدگی و خردگی می‌شود که این عمل برای ساختمان و دیگر سازه ها یک امر خطرناک است چرا که با فرسودگی میلگرد به مرور زمان، سازه سست شده و پیامد بدی را می‌تواند به همراه داشته باشد.

اسپیسرهای بتنی پس از عمل بتن ریزی، از سازه دیگر جدا نمی‌شود و یک جز دائمی از سازه محسوب می‌شود. پوشاندن سطوح میلگرد توسط بتن، به کیفیت و افزایش طول عمر آن کمک می‌کند. اسپیسر ها انواع مختلف دارند که در بخش بعد به بررسی انواع اسپیسرهای بتنی می‌پردازیم.

اسپیسر

شناخت انواع اسپیسر

انواع اسپیسر بر اساس جنس تولید می‌شوند که در این بخش به چند نمونه رایج آن اشاره می‌کنیم:

  • اسپیسر پلاستیکی
  • اسپیسر بتنی
  • اسپیسر فلزی
  • اسپیسر فیبری

موارد گفته شده انواع اسپیسر بتنی بودند که هر چهار مورد در صنعت ساخت و ساز جایگاه خودشان را دارند.

اسپیسر پلاستیکی چیست؟

اسپیسر پلاستیکی از پر کاربردترین اسپیسر ها است که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع اسپیسرها از مواد پلاستیکی بسیار با کیفیت است، اما باز هم دوام و ماندگاری آن نسبت به دیگر اسپیسر ها کمتر بوده ولی از نظر اقتصادی مقرون و به صرفه تر است.

اسپیسر بتنی چیست؟

ماده اولیه اسپیسر بتنی، بتن بوده و به همین دلیل نسبت به دیگر اسپیسرها مقاومت بالا دارند. این نوع اسپیسر در مقابل تغییرات آب و هوایی و حرارت تغییر شکل و اندازه نمی‌دهند. یکی از معایب اسپیسر بتنی از وزن بالایی برخوردار است و جابجایی آن سخت است.

اسپیسر فلزی چیست؟

اسپیسر فلزی در ساختمان ها و دیگر سازه های استفاده می‌شود. خبر خوش اینکه اسپیسرهای فلزی قابلیت شخصی سازی دارند و بر اساس ابعاد و اندازه دلخواه شما طراحی می‌شود. وزن اسپیسر فلزی نسبت به وزن اسپیسر بتنی و پلاستیکی است. استفاده از این ابزار نیازمند صرف زمان زیادی بوده در نتیجه این نوع اسپیسر نسبت به دیگر اسپیسرها جایگاه محبوبی را نتوانسته است به خود کسب کند.

اسپیسر فیبری چیست؟

اسپیسر فیبری نیز یک ابزار نوین است که تازه جا در میان دیگر اسپیسر ها باز کرده است. این اسپیسرها از نظر تراکم در بالاترین حد بوده و ارتباط خوبی با بتن دارد. این اسپیسر نیز همانند اسپیسر فلزی، می‌تواند شخصی سازی شود و مطابق با اندازه و درخواست مشتری طراحی گردد.

قیمت اسپیسر بتنی

اسپیسر بتنی بهتر است یا اسپیسر پلاستیکی

با شناخت انواع اسپیسر، حال بیاید مقایسه کنیم که اسپیسر بتنی بهتر است یا اسپیسر پلاستیکی. همانطور که در بخش های قبل ذکر شد، هر دو اسپیسر در صنعت ساخت و ساز کاربرد دارند و نزد همگان محبوب هستند. اما اسپیسر های پلاستیکی در مقابل اسپیسر های بتنی، مقاومت کمتری دارند و در مقابل حرارت و سرما دچار انقباض و انبساط می‌شوند. درحالی که اسپیسرهای بتنی در مقابل سرما و گرما واکنشی نشان نمی‌دهد و از مقاومت بالا برخوردار هستند. تنها عاملی که سبب برتری اسپیسر پلاستیکی نسبت به اسپیسر بتنی شده است، داشتن قیمت پایین است.

کاربرد اسپیسر بتنی در ساخت و ساز

کاربرد اسپیسر بتنی در ساخت و ساز به چشم دیده می‌شود. در این بخش به چند مورد از نقش اسپیسر بتنی در ساختمان سازی اشاره می‌کنیم.

  1. پوشاندن میلگردها برای جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی
  2. افزایش کیفیت سازه و بهبود عملکرد
  3. افزایش سرعت عمل و ذخیره نمودن زمان
  4. جلوگیری از انتقال حرارت و آتش برای مدت کم

ساخت و تولید اسپیسر بتنی

ساخت و تولید اسپیسر بتنی یک فرآیند حساس و مهم است. در مرحله تولید باید ابعاد و نوع متریال به صورت دقیق مشخص گردد. همچنین متریال های استفاده شده در اسپیسر بتنی باید بر اساس استاندارد ها و مطابق با درصدهایی که مشخص شده است استفاده شود.

قیمت اسپیسر بتنی چگونه محاسبه می‌شود؟

قیمت اسپیسر بتنی را نمی‌توان به صورت دقیق بیان کرد چرا که با توجه به نوسانات قیمت فلز، فولاد، بتن و پلاستیک، قیمت ها ثابت نیستند و دائما درحال تغییر هستند. در کل قیمت اسپیسر به عوامل مختلفی مثل کیفیت، نوع متریال و هزینه حمل و نقل بستگی دارد.

خرید اسپیسر بتنی

فروش اسپیسر بتنی در کجا انجام می‌شود؟

فروش اسپیسر بتنی در کارخانه و مراکز مصالح ساختمان انجام می‌شود. شما با مراجعه به این مراکز و دریافت مشاوره می‌توانید کیفیت اسپیسر ها را از نزدیک مشاهده کنید و در صورت تایید، اقدام به خرید اسپیسر بتنی نمایید.

جمع بندی

اگر بخواهیم مطالب بالا را در یک بند خلاصه کنیم می‌گوییم که در این مقاله به معرفی اسپیسر بتنی، انواع اسپیسر بتنی و نحوه ساخت و تولید آن پرداختیم و با نقش آن در ساخت و ساز آشنایی پیدا کردیم و دانستیم که قیمت اسپیسر بتنی وابسته به عواملی مثل قیمت آهن آلات، دستمزد کارگر و روش و هزینه حمل و نقل است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با کارشناسان